Saturday 6 May 2017

Brevik 1. mai i 1000-års perspektiv

Dette er Brevik 1. mai 2017.

Den internasjonale arbeiderdagen. For 500 år siden bodde det en håndfull familier rundt denne brede vika. Så skulle nederlandske arbeidere bygge landet. Sitt. Bokstavelig talt bygde de landområder for folk -dikene sikret bærekraften for arbeid og arbeidere. Med dette arbeidet fulgte muligheter for Brevik som havn for eksport av tømmer.

100 år senere bodde 1000 mennesker akkurat her i bildeutsnittet, mer eller mindre. Mer eksport, 100 år og 2000 fl...er, omtrent tallet som bor og elsker stedet idag.

Idag ønsker en av landets rikeste menn å snu eksport til import. Av gift. Og legge det i gruvene under det du ser på bildet. Gruvene er laget for noe helt annet, aldri vært tette, forkastninger gjør det forkastelig å tenke tanken tenker nesten alle som bor her. Om 500 år vil giften fortsatt ligge under her. Og slippe ut hva-vet-ingen, for ingen har med sikkerhet kunne si hva som skal inn. "Ingenting er for giftig for oss" skryter NOAHs menn.

Derfor skal jeg gå i 1. mai-tog idag for å støtte flere LO-forbund og ordfører Robin Martin Kåss i kampen mot uønsket industri -som kan bygges forsvarlig så den tåler 500 års-perspektiv på andre måter! Så skal vi bygge industri som er like grønn som det beste vi har i Telemark idag, som vi vil være stolte av om 500 år.

God 1. mai!





No comments:

Post a Comment